Ministerul de Externe avertizează: Atenţie la călătoriile în Bosnia şi Herţegovina, au loc proteste

Publicat: Sâmbătă, 08 Februarie 2014 13:05 // Actualizat: Sâmbătă, 08 Februarie 2014 13:05 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe a emis sâmbătă o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina, din cauza acţiunilor de protest desfăşurate, în prezent, pe teritoriul acestui stat, transmite Agerpres.

Foto: Instagram

Potrivit unui comunicat MAE, în localităţile Tuzla, Sarajevo, Zenica, Bihac, Kakanj Mostar au avut şi au loc ample demonstraţii.

'Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite prezenţa în zonele în care se desfăşoară manifestaţii şi să urmărească, permanent, recomandările autorităţilor locale', se arată în comunicatul citat.

În oraşele Tuzla, Sarajevo, Zenica, Bihac, Kakanj şi Mostar, au avut şi au loc ample demonstraţii. O manifestaţie contra sărăciei şi şomajului a luat o turnură violentă vineri la Tuzla (în nord-estul Bosniei), unde protestatarii au pătruns în sediul administraţiei cantonale, pe care l-au vandalizat şi incendiat. În capitala Sarajevo, manifestanţii au incendiat sediul preşedinţiei.

Mişcările de protest, începute miercuri, sunt fără precedent de la încheierea războiului intercomunitar din perioada 1992-1995 şi sunt provocate de degradarea nivelului de trai în această ţară, unde rata oficială a şomajului este de 44%.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atenţionare Bosnia călătorie Hertegovina MAE prtoeste turişti tuzla
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 feb 13:19
...rel="bookmark">2014

Ministerul de Externe avertizează: Atenţie la călătoriile în Bosnia şi Herţegovina, au loc proteste

Posted by ...
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H