Familiile decedaţilor în accidentul din Muntenegru, anunţate de poliţişti şi psihologi

Celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe confirmă oficial decesul cetăţenilor români în cazul accidentului de autocar produs în Muntenegru, în timp ce Ministerul de Interne a demarat "operaţiunea de contactare şi anunţare oficială a familiilor acestora". Familiile persoanelor decedate vor fi anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi, nouă dintre victime fiind din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

25 iun. 2013, 08:40
Familiile decedaţilor în accidentul din Muntenegru, anunţate de poliţişti şi psihologi

Familiile românilor implicaţi în accidentul din Muntenegru urmează să fie contactaţi de Ministerul Afacerilor Interne pentru a afla locul unde aceştia urmează să fie internaţi. De asemenea, alte familii vor primi confirmarea decesului în urma accidentului.

Celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe informează că, în ceea ce priveşte confirmarea decesului cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident petrecut în Muntenegru  în data de 23 iunie a.c., Ministerul Afacerilor Internelor a demarat operaţiunea de contactare şi anunţare oficială a familiilor acestora„, se arată în comunicatul respectiv.

Citeşte şi MĂRTURII din autocarul GROAZEI: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită

Operaţiunea de repartizare a victimelor a luat sfârşit, spitalele din Bucureşti fiind pregătite să primească răniţii.

Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost finalizată la Podgorica, pe baza evaluării stării de sănătate a pacienţilor, operaţiunea repartizării victimelor la cele patru spitale din Bucureşti (Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar), pregătite să primească răniţii„, mai este scris în comunicatul respectiv.

Citeşte şi Femeie cu opt rude în AUTOCARUL MORŢII: La telefon ni s-a spus că sunăm prea des. Nu mai am speranţe

În urma stabilirii detaliilor privind repatrierea, în cursul zilei de astăzi, a cetăţenilor români afectaţi de accident, echipa MAE din Celula de criză, care menţine permanent legătura, individual, cu familiile cetăţenilor români supravieţuitori ai accidentului, a început să comunice acestora informaţiile concrete legate de spitalele la care vor fi repartizaţi„, a conchis MAE desfăşurarea acţiunii prvind tragicul accident în care 18 turişti români au decedat.