Ministerul de Interne, anchetă după bătaie dintre două clanuri de proxeneţi, în Piaţa Constituţiei UPDATE

Clanurile s-au răfuit în Piaţa Constituţiei din cauza traficului de fete. Proxeneţii nu s-au înţeles în privinţa banilor pe care trebuia să-i primească pentru nişte fete abuzate în Germania, informează România TV citând surse din anchetă. De asemenea, Ministerul de Interne anunţă constituirea unei comisii care să verifice cum se gestionează ordinea publică în Piaţa Constituţiei, după bătaia de duminică seară, în urma căruia un bărbat a murit şi altul a fost rănit. Poliţia Capitalei face audieri în acest caz.

30 sept. 2019, 11:05
Ministerul de Interne, anchetă după bătaie dintre două clanuri de proxeneţi, în Piaţa Constituţiei UPDATE

UPDATE: Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a anunțat că bărbatul care a decedat nu a fost împușcat, ci lovit în cap. Moartea sa a survenit în urma unei hemoragii craniene.

Știrea inițială:

„Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente”, se arată într-un comunicat al MAI.

Un bărbat a murit, iar un altul a fost rănit în urma unei bătăi care a avut loc duminică noapte în Piaţa Constituţiei. 

„A fost efectuată, pe parcursul nopţii, cercetarea la faţa locului, care a fost reluată în această dimineaţă şi continuă şi la acest moment. În perimetrul cercetat a fost găsit şi ridicat un tub cartuş, cel mai posibil  cu gaz, un încărcător gol, posibil pentru acelaşi tip de pistol cu gaze şi obiecte contondente. Pe parcursul nopţii au fost audiate mai multe persoane, iar audierile continuă”, a declarat luni Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Ea a mai spus că din primele date rezultă că persoanele implicate, pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi întâlnit în acest spaţiu, iar la un moment dat discuţiile au degenerat.

Anchetatorii au descoperit camere de supraveghere în zonă şi analizează imaginile surprinse de dispozitivele de supraveghere.

În cauză sunt audiate mai multe persoane pentru a se stabili desfăşurarea întregului eveniment,  a mai spus Diana Sarca.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: IMAGINI ŞOCANTE de la bătaia ca-n filme din centrul Capitalei VIDEO