Ministerul Economiei: Nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte alimentarea cetăţenilor cu electricitate şi gaze

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat miercuri că nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte alimentarea cetăţenilor cu electricitate şi gaze, iar Sistemul Energetic Naţional dispune de stocurile necesare funcţionarii în condiţii normale.

11 mart. 2020, 15:41
Ministerul Economiei: Nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte alimentarea cetăţenilor cu electricitate şi gaze

Oficialul a convocat miercuri Comandamentul pentru situaţii de urgenţă la nivelul Ministerului pentru a inventaria măsurile ce urmează să fie implementate în contextul epidemiei de COVID-19 (Noul Coronavirus).

„Avem în vedere toate modalităţile prin care putem să asigurăm fără întreruperi sau sincope clienţii casnici cu energie electrică şi gaze, încercând să limităm în acelaşi timp interacţiunile care nu sunt absolut necesare. Românii trebuie să ştie că nu există niciun motiv de îngrijorare: Sistemul Energetic Naţional dispune de stocurile necesare funcţionarii în condiţii normale, funcţionează la parametri optimi, iar companiile de producţie şi distribuţie sunt pregătite, au proceduri interne de lucru şi au instituit măsurile de protecţie pentru angajaţi. Pe cât posibil, îi îndemn pe clienţi să folosească instrumentele de plată electronice/online în această perioadă. La nivelul Ministerului avem Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, şi îi rog pe reprezentanţii companiilor din energie să păstreze permanent legătura cu acesta şi să anunţe dacă întâmpină dificultăţi”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri le-a transmis reprezentanţilor companiilor din energie să-şi anunţe angajaţii că se iau toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea virusului.

„Important este să nu intrăm în panică, să respectăm indicaţiile autorităţilor şi să nu-i expunem pe cei din jur la riscuri inutile”, a mai afirmat Virgil Popescu.

La întâlnire au participat reprezentanţii companiilor din sistemul energetic, care au prezentat situaţia de la nivelul societăţilor, respectiv procedurile de lucru şi măsurile instituite pentru limitarea răspândirii COVID-19. S-a pus accent pe măsurile luate pentru limitarea contactelor cu consumatorul final. De asemenea, Ministrul Economiei a solicitat păstrarea unui canal de comunicare permanent cu comandamentele pentru situaţii de urgenţă şi cu Direcţiile de Sănătate Publică de la nivelul judeţelor.


loading...