Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi! Vacanţa de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor de Paște

Ministerul Educației a anunțat vineri că ministrul Ligia Deca a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024, care prevede că vacanţa de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor de Paște.

10 mart. 2023, 13:08
Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi! Vacanţa de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor de Paște
Vacanţa de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor de Paște

Vacanţa de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor de Paște. Decizia ministrului vine la scurt timp după ce a anunțat inițial că vacanța de Paște va fi separată de cea de primăvară.

Citește și Numărul elevilor înscrişi în clasa pregătitoare în şcolile private din Bucureşti a crescut cu 144%. Care este motivul

Vacanţa de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor de Paște

„Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”, informează Ministerul Educaţiei, pe pagina de Facebook.

Potrivit Ministerului Educației, ordinul prevede că anul școlar 2023-2024 va avea o durată a cursurilor de 36 de săptămâni. Acesta va începe pe 11 septembrie 2023 şi se va încheia 21 iunie 2024.

Mai mult, reprezentanții instituției au transmis că săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, este cuprinsă în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

Totodată, Programul Naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna Verde” se vor desfăşura în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de cursuri diferite.

Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educaţiei, după publicarea în Monitorul Oficial, a transmis Ministerul Educației.

”Anul 2024 este unul atipic în sensul în care zilele libere de Paște sunt foarte aproape zilelor de 1 mai. Concret, 1 mai – miercuri este o zi liberă -, urmează 2 mai, în care probabil se va face punte, 3 mai este Vinerea Mare, sambata liber, Duminică – Paște, Luni – a doua zi de Paște, iar marți, 7 mai, este a treia zi de Paște și este o zi liberă conform contractului colectiv de muncă în Educație. Asta însemnă cu sunt șapte zile libere grupate prin prisma zilelor pe care oricum le avem conform prevederilor legale.

A fost această solicitare ca să suprapunem această vacanță școlară de Paște peste această perioadă și să mai dăm liber lunea și martea înainte de 1 mai. Noi luăm în considerare aceste solicitări și probabil în scurt timp, probabil săptămâna viitoare, vom emite ordinul de ministru în așa fel încât vacanța școlară să se suprapună peste Paștele ortodox. Oricum copiii erau acasă de Paște cu familiile lor”, a declarat în urmă cu câteva zile, ministrul Educației, Ligia Deca, la România TV.

Citește și Se dau burse de 5.000 de lei pe an școlar pentru această categorie de elevi. Nota la Evaluarea Națională e unul dintre criterii