Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor şcolare ca şcolile să-și păstreze orarul normal: „Orice MINUT de școală contează”

Ministerul Educaţiei a informat că a trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care a solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă” şi reducerea duratei orelor și a pauzelor.

01 nov. 2022, 10:53
Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor şcolare ca şcolile să-și păstreze orarul normal: „Orice MINUT de școală contează”

Ministerul Educației descurajează practicile unităților de învățământ care trec la „orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor, se arată într-o informare transmisă presei de conducerea Ministerului Educaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, „în fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: „În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar.”

Citeşte şi: Tichete de 150 de lei pentru elevii care fac sport de performanță pentru a-și putea cumpăra echipamente. Legea urmează să ajungă la Cotroceni pentru promulgare

„Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată.

Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice MINUT de școală contează”, mai transmite Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi: Veste bună pentru profesori! Ministerul Educaţiei anunţă că va plăti, de la 1 noiembrie, sumele restante din sporuri sau majorări

În informare se arată că Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care a solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal.

„De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”. Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare”, se mai arată în informarea Ministerului Educaţiei.