Ministerul Educaţiei vrea să introducă tablete în toate şcolile, inclusiv în mediul rural

Publicat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:09 // Actualizat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:09 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat, miercuri, că instituţia pe care o conduce caută resursele necesare pentru dotarea tuturor şcolilor cu tablete, ca parte a procesului de a aduce tehnologia mai aproape de şcoală.

Foto: bzi.ro

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat că va continua revizuirea programelor şcolare, "urmată de elaborarea unor noi manuale, inclusiv în format digital, pentru toţi ceilalţi ani de studiu (învăţământ primar, gimnazial şi liceal)" şi că are în vedere "elaborarea unui proiect finanţat din fonduri europene pentru realizarea catalogului electronic, care să funcţioneze în tot sistemul de învăţământ", potrivit hotnews.ro.

În septembrie 2013, Remus Pricopie anunţa că digitalizarea şcolilor va face obiectul unui proiect pe fonduri structurale care este pregătit la minister şi că digitalizarea şcolilor se va face în două faze: mai întâi vor exista în toate clasele I şi a II-a videoproiectoare şi PC-uri, iar apoi etapa cea mai costisitoare va consta în punerea unei tablete în fiecare bancă.

Estimarea din 2013 a ministrului Educaţie era că valoarea proiectului trece de 100 milioane euro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 19:05
Răspunde | Votează email 0 email
ada
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
1
EUR
4.7792
RON
20 Jan
noapte -1 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H