Ministerul Justiţiei: Considerăm că declanşarea anchetei DNA e o gravă imixtiune în activitatea puterii executive

Publicat: Joi, 02 Februarie 2017 10:47 // Actualizat: Joi, 02 Februarie 2017 10:47 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Justiţiei precizează că DNA a solicitat instituţiei înscrisuri legate de elaborarea şi emiterea OUG de modificare a codurilor penale. Ministerul Justiţiei susţine că ”declanşarea unei anchete de către DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonanţe de urgenţă este o gravă imixtiune în activitatea autorităţii executive şi o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale”.

Ministerul Justiţiei face precizări, într-un comunicat, ”ca urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass media şi a unor informaţii vehiculate în spaţiul public, pentru o informare corectă a opiniei publice”.
 
Astfel, potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, Ministerul Justiţiei a primit solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – de a transmite, până joi, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate şi completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal şi Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României, pentru graţierea unor pedepse.

Citeşte şi: DNA cere documente şi filmări de la Ministerul Justiţiei despre OUG pentru modificarea legislaţiei penale. Procurorul general confirmă

 
Prin aceeaşi adresă, DNA a solicitat transmiterea documentelor – rezultate ca urmare a corespondenţei interinstituţionale şi interne, scrise sau prin poştă electronică, cu privire la cele două acte normative menţionate, precum şi precizarea numelui, prenumelui şi a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea şi/sau avizarea celor două proiecte de acte normative.
 
Conform adresei documentele au fost solicitate în interesul urmăririi penale efectuate într-un dosar aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizează MJ.
 
”Faţă de acest demers Ministerul Justiţiei subliniază faptul că modificarea legislativă menţionată a fost şi este asumată de conducerea Ministerului Justiţiei în exercitarea atribuţiilor statutare şi legale. Considerăm că declanşarea unei anchete de către DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonanţe de urgenţă este o gravă imixtiune în activitatea autorităţii executive şi o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale”, se arată în comunicatul citat de News.ro.
 
Totodată, Ministerul Justiţiei precizează faptul că ”nu are în vedere reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare şi infirmă toate informaţiile vehiculate recent în spaţiul public pe această temă”.
 
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi, întrebat dacă a început o anchetă legată de elaborarea OUG privind modificarea codurilor penale, că există un dosar la Direcţia Naţională Anticorupţie care are o anumit legătură cu aceasta, precizând că mai multe informaţii pot fi obţinute de la DNA.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna Guvern Ministerul Justiţiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
23 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H