Ministerul Justiţiei: Interviurile pentru desemnarea candidaţilor României la postul de procuror european au fost reprogramate

Publicat: Miercuri, 20 Martie 2019 20:50 // Actualizat: Miercuri, 20 Martie 2019 20:50 // Sursa: romaniatv.net

Interviurile pentru desemnarea candidaţilor României la postul de procuror european au fost reprogramate, a anunţat miercuri Ministerul Justiţiei. Cinci mahgistraţi şi-au depus candidatura pentru a ocupa funcţia de procuror European din partea României. Pe listă se află fostul procuror-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu, dar şi Marius Bulancea, procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Vă aducem la cunoştinţă faptul că interviul programat pentru data de 22 martie 2019 pentru selecţia candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european, va fi reprogramat la o dată ulterioară ce urmează a fi anunţată pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei", a transmis ministerul.

Cinci magistraţi şi-au depus candidatura pentru postul de procuror european.

"În urma Anunţului publicat la data de 22.02.2019 pe site-ul Ministerului Justiţiei, în temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2019 privind unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO), şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror european următoarele persoane: Borcoman Cătălin-Laurenţiu, Bulancea Marius Bogdan, Ecedi Stoisavlevici Laura, Hach Elena şi Horodniceanu Daniel-Constantin", a anunţat, vineri, Ministerul Justiţiei. Toţi candidaţii urmau să susţină, în 22 martie, un interviu în faţa comisiei de selecţie prezidată de ministrul Justiţiei.

Daniel Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT, iar ministrul Tudorel Toader a refuzat să-i prelungească mandatul care a expirat în 19 mai 2018. În urma unei proceduri de selecţie la care s-a înscris şi Horodniceanu, Tudorel Toader l-a desemnat pe Felix Bănilă pentru a prelua conducerea DIICOT.

Marius Bulancea este procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, decretul privind numirea sa în funcţie fiind semnat în 14 decembrie 2016 de către preşedintele Klaus Iohannis. El a fost anterior şi consilier al Laurei Codruţa Kovesi.

În septembrie 2017, Inspectia Judiciară a declanşat o acţiune disciplinară împotriva procurorilor Marius Bogdan Bulancea - procuror şef secţie, Paul Silviu Dumitriu - procuror şef adjunct secţie şi Jean Nicolae Uncheşelu de la Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru "exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă", în legătură cu modalitatea în care au anchtat modul de adoptare a OUG 13.

CSM a respins acţiuna Inspecţiei Judiciare, iar ulterior Inalta Curte de Casaie şi Justiţie a menţinut decizia CSM.

Borcoman Cătălin-Laurenţiu este şeful DIICOT Braşov, iar Laura Ecedi-Stoisavlevici lucrează tot în structurile DIICOT.

Hach Elena a candidat, în 2012 la funcţia de procuror general.

Parchetul European este o structură care ar trebui să devină funcţională până la finalul anului 2020.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 10:23
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
MA AMENINTA CA DACA NU-MI DAU DATELE IN PUBLIC ISI BAT JOC DE MINE IN CONTINUARE.MA NUMESC GABU MARIA LORENA,AM 36 DE ANI,SUNT NASCUTA PE DATA DE 14.06.1982 IN ZODIA GEMENI si locuiesc in orasul Cottbus,din Germania,in Willy-Brandstr.21,03042.Numarul meu de telefon este:015753188908.Daca or sa mai vrea alte date in public o sa mai dau.
21 mar 09:25
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
UNII S-AU INCHIS CU CHEIA IN COTTBUS SI S-AU URCAT IN AUTOBUZUL NR.12 PE CARE SCRIA KOLKWITZ KLINIK UND GEWERBLICHKEIT:
21 mar 09:12
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
MULTUMESC PENTRU AJUTOR:AM CONT DE FACEBOOK SI DE TWITTER CU NUMELE MEU ADEVARAT:CAND CAUTA ASTIA INFRACTORI NU O SA MAI ZICA CA FAC CONFUZII:
21 mar 08:41
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
SUNT ALTE MEDICAMENTE MAI POTRIVITE DECAT CANABISUL MEDICINAL CARE E DE FAPT DROG DE FOARTE MARE RISC:AM IN CASA TRABUCURI CU GUST DE TUTUN SI ACUM AU GUST ALTERAT :FACE MAGIE NEAGRA:
21 mar 08:11
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
COPIII STIU CANTECUL SI RIDICA VOCEA DEGEABA: EXPRESIA ''A PUNE INIMI cu gura''ESTE O EXPRESIE ANORMALA SI A MAI ZIS CA LE LIPESTE SI AIUREA: NU TREBUIE SA INDEPLINEASCA DOUA SARCINI IN ACELASI TIMP:
21 mar 07:46
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
SI NE-A PUS LA TOTI INSECTICIDE IN TUTUN CA SA AFLE DE LA CE A PORNIT INCENDIUL? PAI NE OMOARA::::ASTA NU E ANCHETA:::::I-A FURAT PROTEZA DE MII DE EURO CA SA FACA RECLAMATIE LA POLITIE? SI MAMA DE UNDE-SI IA PROTEZA?
21 mar 01:36
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
II ROG SA NU MAI BAGE INSECTICIDE IN TUTUN SI SA NE LASE SA CUMPARAM TUTUN CU GUST DE TUTUN SI DOAR CU TUTUN IN EL ASA CUM E SI NORMAL SI CUM E SI NORMAL CUMPARAT:
20 mar 23:53
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
NU SCRIU CA SA FIU BAGATA IN SEAMA CA DACA ERA SA FIU BAGATA IN SEAMA AVEAM SI EU FUNCTII IMPORTANTE ;ERAM O MARE PERSONALITATE:SCRIU DOAR REALITATEA;CA SA NU ZICA CA NU O VAD SAU NU O INTELEG:SA NU BAGE IN SEAMA DOAR LA LUCRURI RELE CA NU SUNT FRAIERA TUTUROR:
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H