Ministerul Justiţiei, vandalizat de protestatari Rezist. Săltaţi de jandarmi, aceştia au transmis live din dubă VIDEO

Mai mulți protestatari #Rezist au vandalizat marţi seară sediul Ministerului Justiției. Aceştia au aruncat cu sos de roșii pe pereţii insituţiei şi imediat au fost ridicaţi de jandarmi, care i-a sancţionat. Protestatarii au filmat tot circul şi au transmis live chiar şi din duba politiei.

20 feb. 2019, 07:18
Ministerul Justiţiei, vandalizat de protestatari Rezist. Săltaţi de jandarmi, aceştia au transmis live din dubă VIDEO

Şapte protestatari care au vandalizat sediul Ministerului Justiţiei au fost ridicaţi şi duşi pentru audieri la Secţia 17 de poliţie. Ei au fost legitimaţi şi li se vor aplica măsurile legale. La ieşire, avocatul acestora a spus că li se va deschide dosar penal.

În semn de susţinere pentru aceştia, mai mulţi protestari #Rezist s-au adunat în faţa secţiei de poliţie, unde au făcut un mare scandal. Unii dintre ei au fost legitimaţi şi amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru că le-au adresat injurii jandarmilor.

În seara zilei de 19 februarie, mai multe persoane au aruncat cu obiecte și substanțe către sediul Ministerului Justiției, moment în care jandarmul care asigură paza și protecția obiectivului a solicitat în sprijin un echipaj de jandarmerie, pentru a interveni și a opri activitatea persoanelor turbulente.

Șapte persoane au fost conduse la secția de politie pentru identificare și aplicarea măsurilor legale.

In urma incidentului, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârșirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare. De asemenea, au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii publice„, se arată într-un cominicat al Jandarmeriei.

Printre protestatarii prezenţi la ministerul Justiţiei s-a numărat şi protestatarul Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu”. Marian Ceauşescu este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache şi, împreună cu alţi protestatari #rezist, a lipit afişe pe garajul parlamentarului şi l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, preşedinte al Curţii Constituţionale. Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu” este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ. Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.