Ministerul Mediului:Automate de preluare a PET-urilor şi ambalajelor din aluminiu, în hypermarketuri

La iniţiativa Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice a fost semnat acordul de voluntariat dintre Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, Green Group şi minister în vederea amplasării aparatelor automate de preluare a deşeurilor în incinta marilor magazine.

12 feb. 2013, 14:55
Ministerul Mediului:Automate de preluare a PET-urilor şi ambalajelor din aluminiu, în hypermarketuri

Stadiul actual al implementării proiectului ”Acord Voluntar” este unul avansat, acţiunile acestuia fiind concretizate prin amplasarea de automate de preluare a PET-urilor şi ambalajelor din aluminiu, în reţelele naţionale de hypermarketuri Cora, Auchan şi Carrefour, anunţă Ministerul Mediului.

Distribuitorul aparatelor automate de reciclare a ambalajelor din plastic şi aluminiu, Green Group a instalat până în prezent 19 aparate, din care 5 sunt în Bucureşti.

Până în prezent a achiziţionat 40 automate în valoare de 835.000 euro. Toate cele 21 de automate aflate în stoc, la ora actuală vor fi puse în funcţiune până în luna martie, anul curent.

În afara lanţurilor de hypermarketuri, Green Group a mai primit solicitări de instalare a unor dispozitive de reciclare şi din partea unor primării de sector, din Capitală, precum şi din partea administraţiilor cartierelor ANL.