Ministerul Muncii, decizie de ultimă oră: Ce se întâmplă cu Legea pensiilor

Ministerul Muncii a luat hotărârea să nu mai facă o conferință de presă pentru prezentarea noii Legi a pensiilor, au transmis reprezentanții instituției.

09 aug. 2018, 07:07
Ministerul Muncii, decizie de ultimă oră: Ce se întâmplă cu Legea pensiilor

UPDATE: Proiectul de lege privind sistemul public de pensii va fi publicat in aceasta seara, la ora 21, pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, anunță instituția printr-un comunicat de presă remis știripesurse.ro.

De asemenea, sursei citate, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia-Olguta Vasilescu, va sustine maine, la ora 12, la sediul MMJS, o declaratie de presa in legatura cu proiectul mentionat.

Punctul de pensie va fi de 1.265 lei în 2019, urmând a ajunge la 4.256 lei în 2021, potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus recent că impactul asupra bugetului va fi dublu, dar instituţia pe care o conduce susţine că nu se ştie exact cât vor costa. Practic, un calcul simplu ne arată că cifra ar fi undeva în jur de 120 miliarde lei, sumă pentru care Ministerul Finanţelor va trebui să găsească surse de finanţare, potrivit HotNews.ro.

Calculul a fost realizat având în vedere alocarea din acest an pentru pensii, de peste 60 miliarde lei, respectiv circa 6,7% din PIB.