Ministerul Sănătăţii: Cinci noi echipaje SMURD în judeţele Dâmboviţa şi Harghita

Publicat: Luni, 04 Februarie 2013 16:51 // Actualizat: Luni, 04 Februarie 2013 16:51 // Sursa: RTV.net

Cinci noi echipaje de prim ajutor SMURD au fost operaţionalizate, la sfârşitul săptămânii trecute, în localităţile Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti din judeţul Dâmboviţa şi în Gheorgheni, judeţul Harghita, acţiunea derulându-se în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu autorităţile publice locale.

Foto: rtv.net

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, tot în cursul săptămânii trecute, s-a realizat comasarea dispeceratelor Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ISU Cluj la sediul ISU Cluj, ce va permite o coordonare mai eficientă a resurselor de intervenţie ale Serviciului de Ambulanţă şi SMURD, împreună cu restul intervenţiilor pe care le desfăşoară pompierii în situaţii de urgenţă în judeţul respectiv, scrie agerpres.ro.

În prezent, în 26 judeţe ale ţării funcţionează dispecerate integrate între ISU şi serviciile de ambulanţă.

Pentru celelalte judeţe, Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul serviciului 112 din cadrul STS, continuă pregătirile în vederea realizării comasărilor până la sfârşitul acestui an.

Totodată, mai multe echipaje de prim ajutor urmează a fi înfiinţate în cursul lunilor februarie şi martie, în zonele rurale din judeţe precum Călăraşi, Dolj, Olt şi Mureş în vederea scurtării timpului de reacţie în cazul situaţiilor de urgenţă.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 13:13
...sa, pentru zona Bucureşti – Ilfov ar trebui să mai fie două maşini pentru Terapie Intensivă. În prezent, SMURD Bucureşti-Ilfov dispune de 25 de echipaje pentru acordarea primului ajutor – 20 echipaje la Bucureşti şi cinci la Ilfov, trei echipaje pentru...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H