Ministerul Sănătăţii, explicaţii oficiale despre grupul privind morţii de COVID-19. Echipa lui Vlad Voiculescu a adăugat ulterior cu pixul în registrul de corespondenţă

Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, că decizia referitoare la formarea unui grup de lucru privind pacienţii morţi de COVID-19, care a fost prezentată de Vlad Voiculescu şi atribuită secretarului de stat Andreea Moldovan, a fost adăugată ulterior în registrul de corespondenţă de la cabinetul secretatului de stat pentru a da impresia de legalitate şi a susţine declaraţiile fostului ministru, demis de Florin Cîţu.

19 apr. 2021, 13:58
Ministerul Sănătăţii, explicaţii oficiale despre grupul privind morţii de COVID-19. Echipa lui Vlad Voiculescu a adăugat ulterior cu pixul în registrul de corespondenţă

Ministerul Sănătăţii, explicaţii oficiale despre grupul privind morţii de COVID-19. Autorităţile au prezentat date din registrul de corespondenţă al secretarului de stat Andreea Moldovan.

„Ca urmare a solicitării Domnului Florin Cîțu, Prim – Ministrul României si ministrul interimar al Sănătății, de a verifica existența numărului de înregistrare a documentului apărut în spațiul public, cu titlul ”Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021, Ministerul Sănătății face urmatoarea precizare: Din consultarea registrului Intrare – Iesire a corespondenței aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori și fiecare mențiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menționate. Menționăm că, registrul intrări – ieșiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât și documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îl spulberă pe Cătălin Drulă. „Să lase ranga la ușă. Nu cedăm, nu îl schimbăm pe Florin Cîțu”

În registrul de intrare-ieşire de la cabinetul secretarului de stat Andreea Moldovan se poate observa că documentul căruia i-a fost atribuit numărul de intrare 578 a fost adăugat ulterior, notează Digi24. Pe pagina următoare exista însă un document cu numărul 578, emis de Forumul Român de Diabet și reprezenta o invitație la un eveniment online. De altfel, şi scrisul este diferit faţă de registrul intrărilor din registru.

Clarificările vin în contextul în care Vlad Voiculescu a declarat că la nivelul ministerului Sănătăţii se discutase în vederea constituirii unui grup de lucru privind neconcordața numărului morților de COVID-19. Mai apoi, în spaţiul public a fost transmis un document ce includea componenţa grupului şi care avea numărul de înregistrare 578/12.04.2021.

Alături de document a fost transmisă şi o pagină scrisă de mână, ce se dorea a fi o dovadă a faptului că premierul Florin Cîţu fusese înştiinţat.

„În primul rând, nu este un document. Este o coală de hârtie. Guvernul deja a dat un comunicat pe această temă. Nu este nicio semnătură a mea. Dacă dumneavostră vă imaginaţi că premierul României semnează o coală de hârtie pe care scrie „primit”.

Aveţi un comunicat de la Guvern care este procedura pentru documente şi pentru cele confidenţiale. Mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În plus, Guvernul a transmis un comunicat în care precizează că documentul invocat de Vlad Voiculescu nu a ajuns la cabinetul premierului, la Registratura Generală sau la Secretariatul General al Guvernului. În plus, în comunicat se subliniază că se cercetează atribuirea falsă a caracterului oficial.

Citeşte şi: E război total în Sectorul 1. Consilierii locali ai PNL anunţă că nu vor vota bugetul propus de Clotilde Armand
 


loading...
Partenerii noștri