Ministerul Sănătăţii: În acest an au fost 28 de cazuri de meningite meningococice şi un deces

În acest an, până în 1 august au fost 28 de cazuri de meningite meningococice şi un deces, al fetiţei de 11 ani, nepoata lui Dumitru Prunariu, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

12 aug. 2015, 14:05
Ministerul Sănătăţii: În acest an au fost 28 de cazuri de meningite meningococice şi un deces

Până în 1 august au fost confirmate 28 de cazuri de meningite meningococice. Media îmbolnăvirilor din ultimii patru ani s-a situat undeva în jurul a 63 de cazuri„, a declarat, pentru Mediafax, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În 2014, până în 1 august, au fost înregistrate 43 de cazuri de meningite meningococice, în tot anul fiind 71 de cazuri şi niciun deces. În 2013, până în 1 august au fost 31 de cazuri, iar până la sfârşitul anului numărul a ajuns la 53, fiind înregistrat şi un deces.

Totodată, în primele şapte luni din 2012 au fost 56 de cazuri de meningite meningococice, iar până la sfârşitul anului nu s-au înregistrat alte îmbolnăviri. În 2011, până în 1 august au fost înregistrate 54 de cazuri de meningite meningococic, în tot anul fiind 74 de îmbolnăviri.

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost dusă, în stare gravă, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, unde a fost diagnosticată cu meningită meningococică. Arina Prunariu avea 11 ani, iar săptămâna trecută a fost într-o tabără la Capidava, în judeţul Constanţa, în cadrul programului „Atlantykron”, unde printre invitaţi a fost şi bunicul său Dumitru Prunariu.

Infecţia meningococică este o boală infecţioasă acută, din grupul infecţiilor respiratorii, provocată de meningococi, bacterii care se transmit de la omul bolnav la cel sănătos prin aeropicături şi afectează mucoasa nazofaringiană, meningele, creierul, alte organe şi sisteme, exprimându-se prin diverse forme clinice.

Citeşte şi Scene emoţionante la înmormântarea nepoatei lui Dumitru Prunariu. Fetiţa de 11 ani, condusă pe ultimul drum