Ministerul Sănătăţii: Inspecţia Sanitară a sesizat nereguli la Spitalul Bagdasar-Arseni

Publicat: Marţi, 19 Iulie 2016 15:23 // Actualizat: Marţi, 19 Iulie 2016 15:32 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătății precizează că Inspecția Sanitară a sesizat nereguli la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar controlul va continua marți, având în vedere că nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele referitoare la prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție.

Inspectorii sanitari împreună cu Departamentul Supraveghere din cadrul DSP București au efectuat, luni seară, un control la Spitalul Bagdasar-Arseni, acțiunea vizând situația pacientului de 44 de ani, internat pe 10 iulie în urma accidentului din comuna Comana, județul Giurgiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, infectat cu două bacterii intraspitaliceşti la Spitalul Bagdasar-Arseni

MS subliniază că luni controlul a evidențiat nereguli la respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție, acesta fiind un serviciu externalizat de către spital. Alte nereguli constatate, adaugă MS, se referă la gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale.

"În data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronșic. Rezultatele analizei bacteriologice au evidențiat prezența Achomobacter xyloxidans — multirezistent, sensibil la Levofloxacin. În data de 14 iulie au mai fost recoltate probe din aspiratul bronșic și au fost trimise spre analiză la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș". Rezultatele atestă prezența Acinetobacter baumanii — multirezistent, sensibil la Colistin, și prezența Klebsiella, rezistentă la Colistin. Pacientul a fost introdus pe tratament specific. (...) Aseară nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele care privesc prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție. Inspecția Sanitară a decis, drept urmare, extinderea controlului pe durata zilei de astăzi și derularea unei întregi operațiuni de recontrol. Asta înseamnă că va fi verificată situația respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare", se arată în comunicatul MS.

Ministerul Sănătății anunță că, la finalizarea raportului, concluziile vor fi făcute publice.

Citeşte şi Corpul de Control al Min. Sănătăţii, anchetă la Spit. Bagdasar-Arseni după ce pilotul Marian Cojocaru a luat bacterii intraspitaliceşti

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H