Ministerul Sănătăţii: Medicamentele se ieftinesc cu până la 25% de la 1 iulie

Prețurile la medicamente vor scădea cu până la 25% începând de luna viitoare, de la 1 iulie, după ce cataloagele privind prețurile la medicamente intră în vigoare. 

20 iun. 2015, 10:22
Ministerul Sănătăţii: Medicamentele se ieftinesc cu până la 25% de la 1 iulie

Astfel, producătorii și distribuitorii vor fi obligați să scadă prețurile, ieftinirea medie fiind de 20%, însă cu reduceri care vor depăși acest prag.

„Astăzi (vineri, n.r.) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Național al Medicamentelor, n.r.) și probabil că va fi publicat luni și va intra în vigoare începând cu 1 iulie”, a declarat vineri Mihaela Udrea, şefa Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii.

Cataloagele privind preţurile la medicamente vor intra în vigoare la 1 iulie

Ministerul Sănătății a mai arătat că valoarea redusă a medicamentelor va rămâne neschimbată pentru cel puțin 12 luni, producătorii și distribuitorii urmând a fi sancționați dacă nu actualizează preţurile.

Lista prețurilor finale ale celor peste 8.000 de medicamente va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătății și va putea fi consultată online de orice pacient care vrea să afle cât trebuie să plătească pentru un anumit medicament.