Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor în cazul copilului mort la Sanador

Ministerul Sănătăţii a decis să sesizeze Colegiul Medicilor pentru a verifica conduita terapeutică în cazul copilului mort la Spitalul Sanador, precizând că din raportul preliminar al controlului Direcţiei de Sănătate Publică reiese că s-au respectat procedurile igienico-sanitare.

22 oct. 2018, 15:31
Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor în cazul copilului mort la Sanador

UPDATE: Reprezentanţii Spitalului Sanador susţin că au fost respectate „întocmai” toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale în cazul copilului mort după ce a suferit o operaţie de hernie inghinală, considerând că este „inadmisibilă” insinuarea existenţei unei culpe în sarcina unităţii medicale înainte de finalizarea expertizei INML.

„Conform documentaţiei medicale avută la dispoziţie, precum şi declaraţiilor medicilor implicaţi, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective şi simptomatologiei ulterioare intervenţiei chirurgicale”, afirmă reprezentanţi ai spitalului într-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un deces din cauze necunoscute.

„Raportul preliminar al controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. MS a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz”, informează Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă de control la Spitalul Sanador, unde un copil a murit în urma unei operaţii de hernie inghinală.

Presa a relatat că un băieţel de un an şi zece luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital privat din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală.

Citeşte şi Copil mort după o operaţie simplă la un spital privat. Ministerul Sănătăţii şi poliţia fac verificări. Reacţia Sanador