Ministerul Sănătăţii vrea să cumpere 1,5 milioane doze de vaccin hexavalent cu 282 de milioane de lei

Ministerul Sănăţii Publice a iniţiat o licitaţie estimată la 281,97 milioane de lei, fără TVA, pentru cumpărarea unui număr maxim de 1,5 milioane de doze de vaccin hexavalent pentru o perioadă de 2 ani.

05 nov. 2016, 16:34
Ministerul Sănătăţii vrea să cumpere 1,5 milioane doze de vaccin hexavalent cu 282 de milioane de lei

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor şi se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, haemophilus şi poliomielitei, dar şi hepatitei B, scrie Profit.ro.

Vaccinul va fi livrat sub formă de flacoane monodoză împreună cu câte o seringă de unică folosinţă cu ac lung pentru fiecare doză, potrivit datelor din caietul de sarcini al licitaţiei.

Ofertele vor fi deschise în prima decadă a lunii decembrie.

În septembrie, Ministrul Sănătăţii a achiziţionat 255.000 de doze de vaccin hexavalent de la compania Sanofi, prin Unifarm, pentru nevoi speciale, în condiţiile în care acordul cadru cu Polisano pentru furnizarea acestuia a fost reziliat după ce compania a anunţat că nu mai poate livra dozele de vaccin, iar anterior a întârziat de mai multe ori distribuirea, din cauza datoriilor la producător.

În mai multe judeţe s-au înregistrat dificultăţi în aprovizionarea cu cantităţi suficiente de vaccin hexavalent, în unele cazuri fiind amânate vaccinările.


loading...
Partenerii noștri