Ministerul Sănătăţii vrea să testeze de covid elevii din şcoli

Ministerul Sănătăţii ia în calcul testarea de covid a elevilor din şcolile din România. Anunţul a fost făcut de către secretarul de stat Andreea Moldovan.

27 ian. 2021, 16:21
Ministerul Sănătăţii vrea să testeze de covid elevii din şcoli
Ministerul Sănătăţii vrea să testeze de covid elevii din şcoli

Ministerul Sănătăţii vrea să testeze de covid elevii din şcoli.  Secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat în cadrul unei conferinţe de precă că Ministerul Sănătății vrea să dea undă verde testărilor cu teste rapide în școli, după deschiderea acestora, în 8 februarie.

Ministerul Sănătăţii vrea să testeze de covid elevii din şcoli. Se vor folosi teste rapide

Moldovan spune că doar elevii care au simptome vor fi verificați cu ajutorul testelor rapide, însă o decizie oficială în acest sens nu a fost luată.

Citeşte şi Vaccinarea prioritară a profesorilor, amânată, deşi cadrele didactice ar trebui să revină în faţa elevilor pe 8 februarie. Doar 7.000 de profesori din 126.000 care iau contact direct cu şcolarii s-au imunizat împotriva virusului

Cum se va face revenirea elevilor la şcoală din 8 februarie. Se renunţă la scenariul hibrid

Şcolile ar urma să se deschidă în 8 februarie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în baza actualei situaţii privind evoluţia crizei sanitare în România, aproape jumătate dintre elevi ar urma să reia cursurile ”faţă în faţă” în semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021. O decizie finală privind revenirea la şcoală va fi luată în 2 februarie de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), a mai spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Haos cu deschiderea şcolilor. Elevii susţin că nu există cadru legal pentru cursurile din ianuarie

”Datele se pot schimba, ni ne dorim să se schimbe în bine, dar vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie. Va fi un moment de referinţă.  O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi”, a declarat ministrul Educaţiei, la Digi 24, referitor la revenirea la şcoală a elevilor.

Ministrul Educaţiei a mai spus că se renunţă la scenariul hibrid, cel care prevedea ca o parte dintre elevi să fie prezenţi în clasă, iar restul să înveţe online.

De asemenea, în zonele roşii doar grădiniţele şi copiii din învăţământul primar vor merge la şcoală.

„Am constituit un grup de monitorizare a acţiunilor necesare pentru pregătirea şcolilor la nivelul Ministerului Educaţiei. Acest grup a cerut raportări cu o cadenţă săptămânală cu privire la stocurile de substanţe sanitare, de măşti şi la toate celelalte elemente necesare asigurării protecţiei în şcoli în momentul deschiderii acestora.

În fiecare zi de vineri, din toată ţara există obligativitatea raportării către ministrul Educaţiei a situaţiei până în data de 8 februarie şi după 8 februarie, pentru a putea să ne asigurăm că nu se produc sincope în elementele necesare protecţiei stării de sănătate a celor care vor merge în şcoli. E vorba, acolo unde rata de infectare e sub 1 la mia de locuitori, de toate şcolile, între 1 şi 3 la mie – de grădiniţe, învăţământ primar şi clase terminale şi să sperăm cât mai puţine zone vor fi în scenariu roşu, acolo unde se deschid cu prezenţă fizică doar grădiniţele şi clasele I – IV”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

 


loading...