Anchetă la ROMATSA, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni

O echipă de control din Ministerul Transporturilor a început vineri verificările la Romatsa pentru a afla de ce a reacţionat atât de târziu şi de prost acestă instituţie în cazul accidentului de avion produs luni în Munţii Apuseni.

24 ian. 2014, 06:53
Anchetă la ROMATSA, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni

Controlul vrea să afle de ce Romatsa nu a recepţionat semnalul de la staţia de transmitere a aeronavei căzute în munţi, scrie hotnews.ro.

Nota guvernului în acest caz indică Romatsa ca vinovat pentru proasta gestionare a situaţiei după accidentul aviatic. Conform documentului, ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anunţat vineri că va trimite şi Corpul de Control al Primului Ministrului pentru a efectua un control la Romatsa.

„Există în primul rând o anchetă penală condusă de procuror şi în aceea nu putem interveni. În ceea ce privete funcţionarea instituţiei, am trimis şi Corpul meu de Control şi, împreună cu Ministerul Transporturilor, vom avea o analiză cât mai rapid şi măsurile care se impun”, a spus Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Colegiul Medicilor cere preşedintelui Băsescu decorarea medicilor ce au supravieţuit accidentului din Apuseni

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

VEZI ŞI Zi neagră după tragedia aviatică din Apuseni. Adrian Iovan este înmormântat astăzi la Cimitirul Belu Catolic