Miniştrii de Finanţe din UE, noi sancţiuni economice pentru oficialităţile din Crimeea

Publicat: Marţi, 08 Noiembrie 2016 18:11 // Actualizat: Marţi, 08 Noiembrie 2016 18:16 // Sursa: romaniatv.net

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au aprobat marţi implementarea unor noi sancţiuni economice împotriva oficialilor din peninsula Crimeea, care a fost anexată în urmă cu mai bine de doi ani de către Rusia.

Liderul Finanţelor din Slovacia, Peter Kazimir, a declarat că noile măsuri restrictive reprezintă un răspuns al blocului comunitar faţă de acţiunile de subminare a integrităţii teritoriale a Ucrainei, transmite Reuters.

”Consiliul a adoptat o nouă listă de măsuri restrictive ca răspuns faţă de acţiunile de subminare a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat Kazimir, potrivit news.ro

Slovacia deţine în a doua jumătate a acestui an preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

În acest moment, 151 de persoane şi 37 de instituţii sunt vizate de sancţiunile europene impuse împotriva oficialilor din Crimeea. Printre aceste sancţiuni se numără îngheţarea capitalurilor internaţionale şi interdicţii de călătorie în UE.

Anexarea peninsulei nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională, iar regiunea este supusă unui embargo, care interzice importarea de bunuri şi servicii din Crimeea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H