Miniştrii de Interne român şi bulgar au reiterat angajamentul pentru coordonarea eforturilor aderării la Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut marți, la Varna, o întâlnire bilaterală cu omologul său bulgar, Valentin Radev, în contextul ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Bulgaria, cele două părți reiterând angajamentul pentru coordonarea în continuare a eforturilor în vederea aderării la Spațiul Schengen.

03 oct. 2017, 17:10
Miniştrii de Interne român şi bulgar au reiterat angajamentul pentru coordonarea eforturilor aderării la Schengen

Cei doi miniștri au abordat în cadrul întrevederii teme comune de interes, precum pregătirea președințiilor bulgară și română ale Consiliului UE din anii 2018 și 2019, coordonarea pe dosarele europene de interes pentru ambele părți, securizarea frontierei comune și implicit a frontierei externe a UE, prevenirea și combaterea migrației ilegale, cooperarea polițienească, potrivit unui comunicat al MAI, remis AGERPRES.

Cu acest prilej, a fost semnat și Protocolul între Ministerul Afacerilor Interne din România și Ministerul Afacerilor Interne din Republica Bulgaria pentru implementarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria privind readmisia cetățenilor proprii și a străinilor, instrument important care va contribui la eficientizarea cooperării la frontieră„, menționează sursa citată.

Anterior ședinței comune a celor două guverne a fost inaugurat, în prezența celor doi prim-miniștri, noul Punct de Trecere a Frontierei româno-bulgare de la Lipnița — Kainargea.

Citeşte şi Premierul Tudose, la Varna: Am convingerea că în maximum un an şi România şi Bulgaria sunt în Spaţiul Schengen