Miniştrii Tudorache şi Palmer au închiriat locuinţe de la RA-APPS. Iolu: Locuinţele pe care le deţin în Bucureşti sunt date în comodat

Miniştrii Dragoş Tudorache şi Cristian Palmer au închiriat locuinţe de la RA-APPS, deşi deţin apartamente în Bucureşti, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, declarând, luni, că ”locuinţele acestora sunt date în comodat şi nu aveau unde locui”.

19 sept. 2016, 11:42
Miniştrii Tudorache şi Palmer au închiriat locuinţe de la RA-APPS. Iolu: Locuinţele pe care le deţin în Bucureşti sunt date în comodat

”Ei (Cristina Paşca Palmer şi Dragoş Tudorache – n.r.) nu locuiau în Bucureşti. Din câte ştiu, (locuinţele lor – n.r.) sunt date în comodat şi nu aveau unde locui datorită acestui lucru, fiindcă existau contracte între ei şi terţe persoane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului în conferinţa de presă susţinută după şedinţa Executivului.

El a mai spus că nu este prima oară când situaţia a fost clarificată.

”Dna Palmer şi dl. Dragoş Tudorache, iar răspunsul ăsta a fost dat la… chiar la învestire cred că a fost pusă întrebarea, este adevărat – deţin locuinţe de RA-APPS, dar îşi plătesc chiria la nivelul pieţei şi plătesc toate utilităţile”, a adăugat Liviu Iolu.

Potrivit cotidianului România Liberă, imediat ce şi-au preluat funcţiile în Guvernul Cioloş, Dragoş Tudorache (atunci şeful cancelariei premierului, azi ministru de Interne) şi Cristiana Paşca Palmer au cerut să li se pună la dispoziţie locuinţe de la Regia Autonomă – Administraţia Pa-trimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), deşi ambii deţin case în Bucureşti.

Cei doi au invocat o excepţie stipulată în lege potrivit căreia demnitarii care deţin deja locuinţe în Bucureşti pot primi locuinţă de serviciu de la RA-APPS din motive de siguranţă şi protecţie.

Tudorache: Am închiriat locuinţă de la RA-APPS, la recomandarea SPP; plătesc 1.500 de lei chirie şi utilităţile

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, luni, că apartamentul de la RA-APPS este o locuinţă de serviciu pentru care achită lunar 1.500 de lei chirie, plus cheltuieli de întreţinere şi că a primit această locuinţă la recomandarea SPP.