Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti: Şefii IPJ Bacău au fost înlocuiţi

Ministrul de Interne a anunţat că şefii poliţiei Oneşti au fost schimbaţi din funcţie. De altfel Lucian Bode a prezentat miercuri concluziile preliminare dupa intervenția ratată a polițiștilor la dubla crimă care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

03 mart. 2021, 20:11
Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti: Şefii IPJ Bacău au fost înlocuiţi

Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti „Tema declaraţiei de presă o reprezintă concluziile preliminare de la Oneşti precum şi măsurile dispuse până în prezent. Vreau să spun condoleanţe familiilor persoanelor decedate. Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor.Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar.”, a zis Lucian Bode.

Ministrul de Interne, anunţ după crima oribilă de la Oneşti: Şefii IPJ Bacău au fost înlocuiţi

„1.Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacau, ma refer la inspectorul-sef si adjunctul lui. La comandă se afla adjunctul unitatii care s-a deplasat cu intarziere la fata locului minimizand importanta evenimentului. Cu toate ca autorul a mentionat de mai multe ori ca va recurge la fapte de violenta nu au fost dispuse masuri legale in acest sens. In contextul apelurilor repetate la 112 ale agresorului, conducerea IPJ nu a valorificat în intregime toate datele.
2.Cu privire la modul de implicare a politiei municipale Onești, a fost ignorat trecutul autorului. Comunicarea cu autorul inainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasa ceea ce a sporit starea de irasciblitate a agresorului. Masurile dispuse la fata locului au fost deficitare,, nu a fost izolata sotia agresorului ceea ce i-a permis agresorului sa aiba acces la informatii despre operatiune.
3.Legat de modul de interventie, fortele au avut in dotare echipament corespunzator, principala deficienta constatata a fost relationarea defectuoasa intre factorii de comanda, lucru care a determinat lipsa coordonarii actiunilor si neasumarea responsabilitatilor”,a  spus ministrul.

De altfel, Bode a anunțat înlocuirea din conducere Inspectoratului de Poliție a Județului Bacău a inspectorului șef și adjunctului acestuia.

De asemenea, „înlocuirea din conducerea Poliției municipiului Onești a șefului Poliției și adjunctului acestuia.”

„Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții.”, a precizat ministrul Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a mai spus că „am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de poliție. Verificările continuă.”

Verificările continuă, iar toate datele vor fi puse la dispoziția unităților de parchet competente, a declarat Lucian Bode.

Citeşte şi: Dezvăluiri explozive din crima de la Onești! Șeful operațiunii a ajuns la locul GROAZEI după terminarea operațiunii. Ce spun autorităţile române