Ministrul Adrian Curaj a trecut cu bine testul de la „Ora Guvernului”

La solicitarea deputaților liberali, ministrul Educației, Adrian Curaj, a participt astăzi la dezbaterea privind situația din învățământul românesc, care a avut loc în plenul Camerei Deputaților, la „Ora Guvernului". Ministrul a demonstrat că are o bună cunoaștere a problemelor cu care se confruntă sistemul de educație și le-a vorbit deputaților despre soluții integrate, de perspectivă, care să ofere stabilitate, predictibilitate și transparență școlii românești.

29 feb. 2016, 15:54
Ministrul Adrian Curaj a trecut cu bine testul de la „Ora Guvernului”

Ministrul Adrian Curaj a insistat asupra nevoii unei abordări sistemice a problemelor existente și nu a unor soluții punctuale, care să funcționeze pe termen scurt. Acesta le-a explicat parlamentarilor de ce este nevoie ca procesul de modernizare a planuri-cadru, a programelor și a manualelor școlare să continue, le-a vorbit despre prioritatea ministerului de a cuprindere cât mai mulți tineri în sistemul de învățământ profesional și de a întări legătura dintre școală și piața muncii.

De asemenea, Adrian Curaj le-a explicat deputaților modalitățile și instrumentele prin care ministerul Educației dorește să îmbunătățească rezultatele la evaluarile naționale și la Bacalaureat. Acesta a insistat și asupra sprijinului pe care statul trebuie să-l acorde tinerilor care au absolvit liceul, dar nu au reușit să treacă examenul de Bacalaureat.