Ministrul Afacerilor Europene îi dă replica lui Trump: Germania e o țară liniștită unde oamenii se tratează cu respect

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a ignorat faptele cu declarația sa conform căreia politica ușilor deschise pentru refugiați a cancelarului german Angela Merkel a avut drept rezultat o creștere masivă a criminalității, a declarat marți ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, într-un interviu acordat Reuters.

16 aug. 2016, 16:01
Ministrul Afacerilor Europene îi dă replica lui Trump: Germania e o țară liniștită unde oamenii se tratează cu respect

Ministrul german al afacerilor europene respinge declarațiile lui Donald Trump referitoare la politica Angelei Merkel. Trump a declarat luni la un miting electoral în Ohio că decizia lui Merkel de a primi mai mult de un milion de refugiați în Germania a fost o ‘catastrofă’ și a afirmat că adversara sa democrată Hillary Clinton vrea să fie ca Angela Merkel.

‘Pe scurt, Hillary Clinton vrea să fie Angela Merkel a Americii și știți ce dezastru a fost această migrație masivă pentru Germania și populația Germaniei’, a spus Trump. ‘Criminalitatea a crescut la un nivel pe care nimeni nu a crezut vreodată că o să-l vadă. Este o catastrofă’, a mai spus Trump, potrivit Agerpres.

Statisticile întocmite de Ministerul de Interne german au arătat că numărul infracțiunilor raportate în 2015 — excluzând încălcări ale regimului de vize și alte încălcări ale regulilor privind imigrația — a rămas în esență neschimbat față de anul trecut, la 5,9 milioane.

Citeşte şi Autorităţile austriece au arestat NOUĂ MIGRANŢI irakieni după un VIOL colectiv

Michael Roth, ministrul german al afacerilor europene, a declarat pentru Reuters că declarația lui Trump a fost incorectă și că este important să corectezi declarațiile făcute în campaniile electorale din alte țări care se bazează pe ‘temeri, minciuni și jumătăți de adevăr’, având în vedere importanța alegerilor din SUA la nivel mondial, potrivit Agerpres.

‘Îmi pare rău că Donald Trump trâmbițează lucruri de genul acesta fără o bază reală’, a spus Roth.
‘Dacă el (Trump) ar fi studiat situația reală din Germania, ar fi știut că, deși numeroși refugiați care au venit în Germania și Europa reprezintă o mare provocare pentru noi, și că mai sunt multe de rezolvat, refugiații nu au condus la o creștere masivă a ratei criminalității’, a mai spus el.

Roth a mai spus că Germania a rămas o țară liniștită unde oamenii se tratează reciproc cu respect și că eforturile continuă pentru integrarea refugiaților în societate.


loading...