Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a mers la Guvern pentru a discuta cu premierul despre situaţia şefului Poliţiei Române

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns, miercuri dimineaţă, în jurul orei 09.00, la Palatul Victoria. Potrivit unor surse citate de România TV, Carmen Dan a ajuns la Guvern pentru a discuta cu ministrul interimar Mihai Fifor în legătură cu situaţia şefului Poliţiei.

17 ian. 2018, 07:43
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a mers la Guvern pentru a discuta cu premierul despre situaţia şefului Poliţiei Române

Mihai Fifor va conduce miercuri prima şedinţă de Guvern în calitate de premier interimar. Potrivit unui comunicat transmis presei de la Palatul Victoria, şedinţa ar urma să aibă loc de la ora 13.00.

Premierul interimar Mihai Fifor a declarat, marţi seară, după ce a participat la şedinţa MAI despre măsurile luate ca urmare a avertizărilor meteo, că a discutat cu Carmen Dan şi despre probleme care ţin de „organizarea ministerului”.

Întrebat dacă s-a discutat şi despre demisia actualului şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, Mihai Fifor a declarat: „Asta este o situaţie pe care o să o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine (miercuri -n.r.) şi o să luăm o decizie”, transmite Mediafax.

O decizie privind conducerea Poliţiei Române încă nu a fost luată, în urma scandalului poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei Eugen Stan, arestat pentru fapte de pedofilie. Pe 9 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că i-a trimis premierului de la acea vreme, Mihai Tudose, propunerea de schimbare din funcţie a şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Bogdan Despescu. Dan a propus atunci înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Mihai Tudose a anunţat însă ulterior că i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.