Ministrul Agriculturii: De joi începem să plătim subvenţia la motorină

Acordarea subvenţiilor la motorină va începe din 3 octombrie, a declarat, miercuri seara, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

02 oct. 2013, 18:14
Ministrul Agriculturii: De joi începem să plătim subvenţia la motorină

De mâine (joi, 3 octombrie n.r.) dăm drumul la hotărârea de Guvern şi începem să plătim subvenţiile la motorină„, a spus Daniel Constantin într-o dezbatere televizată, potrivit Agerpres.

Ministrul a arătat, pe de altă parte, că impozitul pe care ar trebui să-l plătească micii producători de alcool „funcţionează”, însă nu aşa cum au fost aşteptările iniţiale.

Acest impozit funcţionează, dar nu aşa cum ne-am fi dorit, a spus ministrul Agriculturii, care a explicat cum a funcţionat colectarea până în prezent.

„Trebuie să recunoaştem, pentru că acesta este şi motivul pentru care la începutul anului am venit cu acest impozit mult contestat de toţi, vizavi de cei care plăteau doi la sută pentru producţia pe care o vindeau. Plătind doi la sută din ceea ce produceau, nu declarau la stat producţia pe care o făceau şi ca urmare nu se încasa nimic. Pe acest tip de impozit nu ştiu cât vom încasa în acest an, dar cu siguranţă, în 2014 vor veni şi beneficiile acestui tip de impozitare pentru că, dacă până acum pe un hectar de grâu care se vindea, cel care declara în mod corect plătea 217 lei impozit pe hectar, acum acest tip de impozit pe care l-am introdus, ca normă de venit, acesta plăteşte doar 97 de lei, iar în cei 97 de lei, acea persoană fizică care plăteşte este asigurată şi la bugetul asigurărilor de sănătate. Sunt nişte venituri în plus pe care le încasează Casa de Asigurări de Sănătate”, a explicat Daniel Constantin.

CITEŞTE ŞI: Unde se găseşte cea mai ieftină şi cea mai scumpă benzină din România