Ministrul Mihnea Motoc a pedalat 56 de kilometri pentru o campanie de strângere de fonduri FOTO

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a pedalat, sâmbătă, 56 kilometri în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru participarea militarilor răniţi în misiuni la jocurile paralimpice Invictus, care vor avea loc la Toronto.

15 oct. 2016, 14:43

„În seria acţiunilor derulate de inimoşii de la Asociaţia Povestaşii, pentru a strânge fonduri necesare susţinerii participării militarilor români la Jocurile Invictus de la Toronto, intrăm în noroi serios acum, profesionişti în ale offroad-ului ori amatori, toţi entuziaşti, pentru 56 de kilometri de anduranţă în spiritul Invictus, pe traseul de competiţie Prima Evadare”, a scris Mihnea Motoc pe Facebook, înainte de începerea cursei la care au participat 25 de persoane.

Campania de strângere de fonduri se încheie pe 9 noiembrie.

Jocurile Invictus sunt organizate de Fundaţia cu acelaşi nume, patronată de Prinţul Harry al Marii Britanii, în scopul de a creşte gradul de informare a publicului larg cu privire la problematica veteranilor răniţi în teatrele de operaţii şi de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea acestora.

Prima ediţie a jocurilor, care a avut loc la Londra, în anul 2014, a fost urmată de Invictus 2016, organizată de Statele Unite ale Americii la Orlando, Florida. Ediţia 2017 a jocurilor se va desfăşura în perioada 24-30 septembrie la Toronto, Canada şi va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline sportive.