Ministrul Apărării al Marii Britanii afirmă că trupele militare ruseşti se întorc în Belarus şi Rusia pentru a se „realimenta şi reorganiza”

Forţele Kremlinului se întorc în Belarus şi Rusia pentru "reorganizare şi realimentare", afirmă Ministerul britanic al Apărării, conform Sky News.

30 mart. 2022, 12:11
Ministrul Apărării al Marii Britanii afirmă că trupele militare ruseşti se întorc în Belarus şi Rusia pentru a se „realimenta şi reorganiza”

În timp ce războiul din Ucraina intră în cea de-a 35-a zi, trupele de la Kremlin se întorc în Belarus şi Rusia, într-o mişcare care pune „şi mai multă presiune” asupra logisticii lor, deşi liderii ruşi spun că „reduc presiunea militară”, pentru a câştiga încredere în vederea negocierilor viitoare.

Cea mai recentă analiză vine după ce armata rusă a declarat că va reduce „drastic” operaţiunile din apropierea Kievului şi a Moscovei în timpul negocierilor de pace de ieri de la Istanbul.

Într-o declaraţie, Ministerul Apărării a spus: „Unităţile ruse care au suferit pierderi grele au fost forţate să se întoarcă în Belarus şi Rusia pentru a se reorganiza şi a se realimenta. O astfel de activitate pune şi mai multă presiune asupra logisticii deja tensionate a Rusiei şi demonstrează dificultăţile pe care Rusia le are în reorganizarea unităţilor sale în zonele înaintate din Ucraina. Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie şi rachete”.

Citeşte şi: Un investigator rus afirmă că otrăvirea lui Abramovici a fot „un avertisment să nu trădeze Kremlinul”

Pe de altă parte, Statul Major al armatei ucrainene consideră că trupele ruse se regrupează pentru a-şi concentra eforturile în estul Ucrainei şi că „aşa-zisa retragere a trupelor” Moscovei poate fi o rotaţie a anumitor unităţi, potrivit ultimului raport de război dat publicităţii în cea de-a 35-a zi a invaziei ruse, transmite miercuri EFE, citat de Agerpres.

Conform raportului, citat de agenţia ucraineană Ukrinform, „unităţi separate ale forţelor armate ale Federaţiei Ruse continuă să se retragă din regiunile Kiev şi Cernigău. Există unele semnale că trupele ruse se regrupează pentru a-şi concentra eforturile în direcţia est”.

Deocamdată – transmite Statul Major ucrainean – aşa-zisa „retragere de trupe” poate fi o rotaţie a anumitor unităţi, care are ca obiectiv să păcălească liderii militari ai forţelor armate ale Ucrainei şi să lase impresia greşită că Rusia nu intenţionează să încercuiască Kievul.

Citeşte şi: Zelenski nu crede în promisiunile Rusiei: Ucraina nu este naivă, lăsaţi armele imediat!