Ministrul Apărării, despre achiziţionarea tancurilor Leopard 2: Avem discuţii predominant tehnice în acest moment

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019 17:23 // Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019 17:23 // Sursa: romaniatv.net

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, a confirmat vineri că există discuţii cu reprezentanţii Agenţiei Europene de Apărare (EDA) pe tema achiziţiei de către Armata Română a unor tancuri de luptă modelul Leopard 2. Discuţiile au însă "o componentă preponderent tehnică în acest moment", a precizat ministrul.

Foto: facebook.com

Gabriel Leş a arătat că "proiectul a fost promovat de EDA în anul 2016, în contextul Iniţiativei UE privind punerea în comun şi partajarea capabilităţilor pentru apărare".

"Este prematur să vorbim la acest moment despre concretizarea proiectului derulat de Agenţia Europeană de Apărare (EDA) în ceea ce priveşte optimizarea capabilităţilor de tip tanc principal de luptă Leopard 2 pentru Armata României, pentru că sunt necesare o serie de proceduri de parcurs la nivelul EDA. Confirm faptul că avem discuţii la acest nivel, dar acestea au o componentă predominant tehnică în acest moment", a precizat Gabriel Leş, pe Facebook.

Ministrul Apărării a menţionat că pentru definirea proiectului EDA a organizat, până la această dată, un număr de zece grupuri de lucru la care reprezentarea MApN a fost asigurată de specialişti din cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE, Departamentului pentru Armamente, Statului Major al Forţelor Terestre şi Direcţiei planificare integrată a apărării.

"Argumentaţia principală a echipelor tehnice MApN în a susţine acest demers este faptul că reprezintă o variantă optimă pentru realizarea capabilităţii 'Armoured Heavy Battalion' din cadrul Brigăzii de infanterie grea, asigurând oportunităţi de implicare a industriei naţionale de apărare, atât în modernizarea platformelor, cât şi pentru asigurarea suportului logistic integrat pe ciclu de viaţă", a adăugat ministrul.

Acesta a afirmat că, în perioada următoare, sunt planificate noi reuniuni ale grupului de lucru la nivelul EDA pentru armonizarea documentelor de planificare a programului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriel Leş Ministerul Apărării tanc leopold
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H