Ministrul Apărării din Ucraina: Se distribuie arme către toți veteranii și voluntarii. Oricine e pregătit și capabil se poate alătura armatei

Începe distribuirea de arme către toți veteranii și voluntarii care doresc să se alături eforturilor armatei ucrainene de respingere a atacurilor Rusiei, a anunțat, joi, ministrul Apărării din Ucraina, Alexey Reznikov.

24 feb. 2022, 11:28
Ministrul Apărării din Ucraina: Se distribuie arme către toți veteranii și voluntarii. Oricine e pregătit și capabil se poate alătura armatei

Ministrul Apărării din Ucraina a anunțat că se distribuie arme către toți veteranii și voluntarii care vor să lupte împotriva armatei rusești.

„Dragi compatrioți! Inamicul atacă, dar armata noastră este invincibilă. Ucraina intră într-un regim de apărare totală. Oricine este pregătit și capabil să dețină o armă se poate alătura acum în rândurile Forțelor de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea dumneavoastră.

Pentru a obține arme, trebuie să contactați direct brigăzile și batalioanele trupelor din zona dvs. Trebuie doar să dețineți un pașaport. Urmăriți actualizarea informațiilor pe site-ul web al trupelor – https://sprotyv.in.ua.

Moarte ocupanților ruși! Glorie Ucrainei!”, a transmis ministrul curainean.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas. Explozii puternice au putut fi auzite în apropierea Capitalei, Kiev şi în Harkov, transmite CNN.

Orașele Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa sunt doar câteva locurile vizate de atacurile rusești ce au început de joi dimineața. În afară de exploziile auzite lângă orașe, bombardamente ar mai fi avut loc și în apropiere de alte baze militare precum Chuguev, Myrohorod, Kramatorsk, Vasylkiv.

Președintele Ucrainei, apel la cetățeni. Volodimir Zelenski a anunţat că legea marţială a fost declarată peste tot în ţară şi că a vorbit prin telefon cu preşedintele american Joe Biden.

Acesta spune că legea marţială a fost declarată peste tot în ţară şi că a vorbit prin telefon cu preşedintele american Joe Biden. „Suntem puternici, suntem gata pentru orice, vom învinge”, a afirmat şeful statului ucrainean.