Ministrul Apărării Mihnea Motoc: Nu intenţionez să candidez la alegerile parlamentare.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a anunţat că nu intenţionează să candideze la alegerile parlamentare şi că “nu are importanţă” dacă a fost contactat de partide politice în acest sens, potrivit news.ro. 

24 oct. 2016, 06:01
Ministrul Apărării Mihnea Motoc: Nu intenţionez să candidez la alegerile parlamentare.

Ministrul a mai spus că nu ştie ce opţiuni va avea după încheierea mandatului şi dacă va păstra portofoliul Apărării în eventualitatea în care premierul Dacian Cioloş va fi desemnat în fruntea Executivului şi după alegerile din decembrie.

“Chestiunile sunt destul de simple, pentru că lista candidaturilor se finalizează zilele acestea şi răspunsul e foarte simplu: nu, nu candidez”, a spus Mihnea Motoc în inteviul acordat agenţiei de presă News.ro.

Ministrul nu a dorit să dezvăluie dacă a fost contactat de formaţiuni politice care să-i propună să candideze pe listele susţinute de partide. Motoc spune că nu ştie ce va face după ce actualul executiv îşi va finaliza mandatul, nici în situaţia în care premierul Cioloş va conduce Guvernul şi după alegeri.

“Dacă este foarte clar ce răspuns pot să vă dau acum, sunt sigur că nu candidez. Mi-este mult mai greu să vă răspund concret ce se va întâmpla şi ce voi face după încheierea mandatului în acest cabinet. Ce pot să vă spun este că gândul care mă domină este că, în aceste poziţii, este foarte greu să îţi faci treaba şi să performezi dacă nu te ataşezi de proiectele pe care le-ai lansat, de instituţia pe care o reprezinţi şi de oamenii săi, ceea ce, cu certitudine este cazul meu”, a mai spus Mihnea Motoc.

În 14 octombrie, premierul Dacian Cioloş spunea că a avut discuţii cu câţiva miniştri despre eventualele candidaturi ale acestora la alegerile parlamentare, el precizând că aceştia vor anunţa în perioada următoare decizia pe care au luat-o, iar cei care vor candida vor demisiona din Guvern.