Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a vizitat baza militară de la Deveselu

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a vizitat marţi baza militară de la Deveselu, unde vor fi amplasate elemente ale scutului antirachetă.

18 iun. 2013, 10:35
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a vizitat baza militară de la Deveselu

Mircea Duşa a avut şi o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale din Deveselu, cărora le-a transmis, potrivit primarului localităţii, Ion Aliman, că este mulţumit de stadiul în care se află lucrările, atât cele din baza militară, cât şi din comună, unde sunt în curs investiţii de infrastructură de utilităţi finanţate de Guvern, potrivit Agerpres.

„Suntem în grafic cu lucrările, iar pe 24 iunie va începe modernizarea porţiunii de drum de la trecerea de cale ferată. Este vorba de o porţiune de drum de 40 de metri lungime, unde este trecere la nivel cu calea ferată şi lucrările trebuie făcute de o firmă acreditată pentru asemenea tip de lucrare. Ministrul a fost mulţumit de lucrările făcute până acum la drumul spre baza militară. Noi, administraţia locală am propus ca drumul spre unitatea militară să fie împrejmuit să nu intre pe el animale de pe proprietăţile private din preajmă”, a declarat primarul Ion Aliman la finalul discuţiilor avute cu ministrul Apărării.

Edilul a precizat că i-a transmis ministrului solicitarea autorităţilor locale de a primi de la Guvern suma de un milion de lei pentru achiziţionarea staţiei de epurare a apei pentru Deveselu, staţie deja comandată şi care va fi montată în această vară.

Autorităţile locale din Deveselu au anunţat luni că toate investiţiile în infrastructura rutieră şi de utilităţi din comună, finanţate din fonduri guvernamentale, sunt în grafic, iar primul obiectiv care trebuia finalizat în luna iunie, drumul de acces spre baza militară Deveselu, a fost dat în folosinţă, lucrările de modernizare şi reabilitare fiind recepţionate pe 17 iunie.

Primarul comunei Deveselu a dat asigurări că şi staţia de epurarea apei, al doilea obiectiv ce trebuia realizat în această vară, va fi pusă în funcţiune până în luna septembrie. În prezent sunt în curs şi lucrările de introducere în comună a sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

Guvernul va asigura fondurile pentru investiţiile în infrastructura rutieră şi de utilităţi a localităţii Deveselu, suma fiind de 18 milioane de lei. Toată localitatea Deveselu va avea până la finalul anului viitor sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, drumuri asfaltate, staţie de epurare a apei.

Ministrul Duşa a mai fost la Deveselu pentru a verifica stadiul lucrărilor pentru pregătirea bazei militare şi în luna aprilie.