Ministrul armean de externe a demisionat pe Facebook. Războiul din Caucaz face victime şi după încheierea ostilităţilor

Războiul din Caucaz. Ministrul de externe armean Zohrab Mnatsakanyan a demisionat luni, a anunţat pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Erevan. Mnatsakanyan şi-a început mandatul în mai 2018.

16 nov. 2020, 15:47
Ministrul armean de externe a demisionat pe Facebook. Războiul din Caucaz face victime şi după încheierea ostilităţilor

Războiul din Caucaz. Guvernul armean este supus de câteva zile unei presiuni crescând din partea a mii de manifestanţi care îi cer premierului Nikol Pashinyan să demisioneze în urma acordului de încetare a ostilităţilor pe care acesta l-a încheiat cu Azerbaidjanul, document ce oficializează cuceririle teritoriale ale forţelor azere după şase săptămâni de lupte în Nagorno-Karabah, după cum transmite Reuters.

Războiul din Caucaz s-a încheiat oficial săptămâna trecută

Încheierea acestui acord de încetare a focului, anunţat marţi, a pus capăt celor mai dure lupte din regiune în ultimele decenii, fiind celebrată ca victorie în Azerbaidjan şi percepută drept „capitulare” în Armenia. Nikol Pashinyan însuşi a calificat acordul drept un „dezastru”, dar a precizat că nu a avut altă opţiune, pentru a preveni o înfrângere totală.

Citeşte şi Rezultat alegeri Republica Moldova. Reacţia şi mesajul lui Vladimir Putin pentru preşedintele pro-european Maia Sandu

Acordul de încetare a focului a pus capăt acţiunii militare în Nagorno-Karabah şi în jurul său, enclava fiind recunoscută pe plan internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar populată majoritar de etnici armeni.

Armenia a raportat sâmbătă moartea a peste 2.300 de militari ai armatei sale în conflictul pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, care s-a încheiat cu un acord de pace ce consacră o victorie a forţelor azere, relatează AFP.

„La ora actuală, trupurile neînsufleţite a 2.317 militari ucişi, printre care şi cadavre neidentificate, au fost luate în grijă de serviciul de examinare medico-legală”, a precizat pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului armean al Sănătăţii, Alina Nikoghosian.

Potrivit acesteia, procesul de schimburi de trupuri neînsufleţite cu Azerbaidjanul continuă. „Părţile beligerante nu dispun pentru moment de cifrele definitive”, a spus ea.


loading...