Ministrul Aurelia Cristea: Salariul minim se va majora, dar taxele şi impozitele nu vor creşte

Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, a declarat, vineri, că există suficiente resurse pentru creşterea în continuare a salariului minim pe economie şi a dat asigurări că taxele şi impozitele nu vor creşte.

31 oct. 2014, 20:53
Ministrul Aurelia Cristea: Salariul minim se va majora, dar taxele şi impozitele nu vor creşte

„Există suficiente resurse, vreau să subliniez acest lucru. Nu vor creşte taxele şi impozitele. Avem pentru prima dată excedent bugetar, asta nu înseamnă neapărat că este un lucru foarte bun. Noi am încasat mai mulţi bani decât s-au cheltuit. Important este să cheltuim, să prioritizăm, aşa cum am început, programul de investiţii şi să investim acolo unde într-adevăr există plus valoare pentru societate şi nu în găuri negre, aşa cum s-a procedat până în prezent„, a afirmat Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai spus că până acum salariul minim pe economie a crescut cu 30% şi că procesul de creştere va continua şi în 2015, lucru prevăzut în proiecţia bugetară pentru anul viitor.

De asemenea, Aurelia Cristea a afirmat că în mandatul său a avut discuţii foarte bune cu sindicatele şi cu asociaţiile patronale şi că o parte a problemelor ridicate de acestea au fost rezolvate, iar pentru altele există deja soluţii.

CITEŞTE ŞI: Anunţ important al ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru românii cu venituri reduse