Ministrul britanic al Muncii a demisionat din Guvern şi din Partidul Conservator

Amber Rudd, ministrul britanic al Muncii şi Pensiilor, a demisionat sâmbătă seară din Guvernul condus de Boris Johnson şi din Partidul Conservator, a anunţat BBC.

07 sept. 2019, 20:22
Ministrul britanic al Muncii a demisionat din Guvern şi din Partidul Conservator

Ea a spus că nu poate „sta deoparte” în timp ce „conservatorii loiali moderaţi sunt daţi afară” din partid.

Încă de la începutul săptămânii, prim-ministrul britanic i-a ameninţat pe conservatori cu excluderea dacă nu îi susţin planurile privind Brexitul şi votează împotriva unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord.

Astfel, un număr de 21 de conservatori au devenit, marţi, parlamentari independenţi.

Rudd a descris expulzarea celor 21 drept „un atac asupra decenţei şi democraţiei”. În 2016, ea a fost pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Amber Rudd a mai fost ministru de Interne în Guvernul condus de Theresa May.

Joi, fratele lui Boris Johnson şi-a anunţat demisia din funcţiile de secretar de stat şi din Parlament. „În ultimele săptămâni am fost împărţit între loialitatea familială şi interesul naţional – este o tensiune puternică şi a venit timpul ca alţii să îşi asume rolurile mele ca parlamentar şi ministru”, a scris Jo Johnson pe Twitter.

El era în favoarea unui al doilea referendum privind Brexitul, pe când fratele său vrea o ieşire din Uniunea Europeană, cu sau fără acord, pe 31 octombrie.