Ministrul Carmen Dan, despre violenţele din faţa Guvernului: Jandarmii sunt provocaţi. Huliganii vor fi reţinuţi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seara, la România TV, că jandarmii mobilizaţi în Piaţa Victoriei din Capitală sunt provocaţi de huligani, care vor fi reţinuţi şi care vor răspunde penal pentru faptele lor. Mai mult, ministru îi îndeamnă pe protestatarii paşnici să se retragă din faţa Guvernului, acolo unde au loc violenţe, pentru ac le permite jandarmilor să intervină şi să restabilească ordinea.

01 feb. 2017, 21:10
Ministrul Carmen Dan, despre violenţele din faţa Guvernului: Jandarmii sunt provocaţi. Huliganii vor fi reţinuţi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut, miercuri seara, un apel la protestatari să părăsească Piaţa Victoriei şi să se delimiteze de grupul de „huligani” care provoacă violenţe.

Jandarmii sunt provocati si sunt pregatiti sa intervina. Ii rog pe oameni sa se indeparteze din perimetru si sa ii lase pe jandarmi sa intervinaâ pentru a restabili ordinea publica. Vom izola acest grup de huligani, ii vom retine si vor raspunde penal. Nu am informatii despre identitatea lor„, a declarat ministrul Carmen Dan, la România TV.

Ministrul de Interne a transmis un mesaj şi pe Facebook, în care cere persoanelor care manifestă pașnic în Piața Victoriei să se distanțeze de cei care folosesc materiale pirotehnice și aruncă cu obiecte contondente spre jandarmi.

Fac apel la calm și la respectarea indicațiilor forțelor de ordine prezente în Piața Victoriei! Rog insistent cetățenii care manifestă pașnic să se distanțeze de grupurile de persoane care folosesc materiale pirotehnice și aruncă cu obiecte contondente în direcția jandarmilor, astfel încât să nu fie îngreunată intervenția forțelor de ordine pentru restabilirea ordinii!„, a scris Carmen Dan, miercuri seară, pe Facebook.

Ministrul a precizat, la România TV, că un jandarm a fost rănit şi transportat la Spitalul Floreasca. Alţi jandarmi au fost răniţi, dar au primit îngrijiri la faţa locului.

Intrebata daca a primit informatii de la serviciile secrete ca la mitingul de miercuri seara vor exista provocari, Carmen Dan a raspuns: „Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate masurile”.

In plus, ministrul de Interne a transmis că autorităţile nu interzic accesul în Piaţa Victoriei celor care vor să protestez, precizând că a aprecizat manifestaţia paşnică din timpul zilei şi din prima parte a serii.

„Nu interzicem accesul celor care protesteaza pasic in Piata Victoriei. Vrem ca nimeni sa nu pateasca nimic si cetatenii sa fie in siguranta„, a mai spus Carmen Dan.

La manifestaţia din Piaţa Victoriei au avut loc mai multe incidente – câţiva protestatari au aruncat din mulţime cu petarde în curtea Guvernului, dar şi cu o fumigenă, în timp ce alţi manifestanţi au aruncat cu sticle pline cu pietre spre gardul de la intrarea principală a Executivului. Imediat, mulţimea a început să strige „Fără violenţă”. 

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală care, la un moment dat, ajunsese la 120.000 a început să scadă începând cu ora 22.00.

Citeşte şi: INCIDENTE în Piaţa Victoriei, jandarmii au intervenit în forţă.Peste 300.000 de oameni au cerut în stradă demisia Guvernului