Ministrul Carmen Dan susţine proiectul referitor la eliminarea termenului „apolitic” pentru prefecţi

Ministrul MAI, Carmen Daniela Dan, a declarat luni, la Alexandria, că este necesar proiectul aflat în dezbatere publică prin care se dorește eliminarea termenului "apolitic" în cazul reprezentanților Guvernului în teritoriu.

06 mart. 2017, 17:10
Ministrul Carmen Dan susţine proiectul referitor la eliminarea termenului „apolitic” pentru prefecţi

„Din câte știu eu inițiativa Ministerului Dezvoltării, acest proiect legislativ se află deja în consultare și ne asumăm această abordare deoarece eu cred că trebuia de multă vreme lămurit acest aspect și trebuia să ieșim din această sferă de ambiguitate și să clarificăm poziția prefectului și a subprefectului. Din punctul meu de vedere, este un act firesc. Toate aceste aspecte vor fi transferate într-un text legat cu aportul tuturor. De aceea este și normal să fie transparent acest act normativ”, a declarat Carmen Daniela Dan, după ceremonia de investire a subprefectului de Teleorman.

Ministrul consideră că proiectul trebuie să fie transparent și să corespundă cerințelor societății civile.

„La Ministerul Afacerilor Interne noi am constituit deja grupuri de lucru. Mă interesează să știu și care este părerea personalului din minister, dar mă interesează și părerea societății civile în modificarea și actualizarea acestor acte. Nu aș susține un proces care să grăbească lucrurile, ci mai degrabă un proces așezat și transparent pentru că doar astfel putem să intervenim și să luăm din toate propunerile care se vor face ceea ce este bine”, a mai spus Carmen Daniela Dan, notează Agerpres.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat sâmbătă, la Buzău, că trebuie ieșit „dintr-o anumită ipocrizie” în ceea ce privește numirea prefecților și a subprefecților, arătând că „schimbarile de guverne au dus, în general, la schimbarea prefecților și subprefecților”, reprezentanți ai executivului în teritoriu.

Sorin Grindeanu a opinat că „așa cum un guvern este politic, vine prin votul cetățenilor și pleacă prin votul cetățenilor, tot așa și reprezentanții guvernului în teritoriu”.

Premierul a arătat ca „proiectul face parte dintr-un Cod administrativ, dar un model sau altul va fi adoptat în funcție de dezbaterea publică”.