Ministrul Cuc, despre percheziţiile de la Tarom: Instituţiile competente să-şi facă treaba până la capăt

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat marţi, la Balş, referitor la percheziţiile de la Tarom, că instituţiile competente trebuie să-şi facă treaba până la capăt, iar compania îşi desfăşoară activitatea normal, nefiind probleme legate de siguranţa pasagerilor.

02 iul. 2019, 11:32
Ministrul Cuc, despre percheziţiile de la Tarom: Instituţiile competente să-şi facă treaba până la capăt

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat, marţi seară, la B1 TV, în legătură cu ancheta procurorilor DIICOT la Tarom, că nu are de ce să ia apărarea unor oameni suspectaţi că ar fi făcut fapte cu iz penal.

“În momentul în care este o cercetare şi sunt anumite supoziţii vizavi de nişte infracţiuni care se săvârşesc la o companie este bine ca acea instituţie să facă lumină şi dacă acei oameni au furat sau ce se spune acolo că au făcut, ei trebuie deserviţi justiţiei. Eu nu am de ce să iau apărarea unor oameni care sunt suspectaţi că au făcut nişte lucruri cu iz penal”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a precizat că flota Tarom nu ar fi fost pusă în pericol de acţiunile persoanelor care ar fi vizate de percheziţiile DIICOT.

“Din ce am citit în presă, nu cunosc dosarul, am văzut că se făcea referire la unele piese de la unele aeronave care nu mai sunt în flota Tarom, deci sub nicio formă flota Tarom existentă nu a fost într-un fel pusă în pericol. Tarom-ul este un brand naţional, avem piloţi devotaţi, însoţitori de zbor devotaţi, avem oameni care muncesc şi trag pentru compania asta. Faptul că la un moment dat a fost prost manageriată e un alt aspect, dar să ştiţi că Tarom-ul şi-a respectat blazonul”, a explicat Răzvan Cuc.

Ministrul a spus că a cerut directorului Tarom ca partea tehnică să fie constituită într-un centru de profil separat, care să se autofinanţeze.

Ministrul a adăugat că a avut discuţii cu directorul Tarom în vederea transformării direcţiei tehnice în companie separată care să primească comenzi de la Tarom şi să se autosusţină.

„Eu mă bucur că instituţiile competente au descins acolo şi trebuie să-şi facă treaba până la capăt. Dacă se adevereşte motivul pentru care s-au dus, şi am înţeles că mai mult s-au axat pe partea sindicală de la Tarom, partea de la tehnic, să-şi facă treaba până la capăt instituţiile abilitate. Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină. Deci practic, pe tehnicul de la Tarom vom face o companie separată, Taromul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc şamd. Mai departe, Tarom-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă”, a spus Răzvan Cuc.

Citeşte şi: DIICOT a descins la sediul Tarom. Sunt vizate achiziţii de piese de schimb pentru avioane. Prima reacţie a companiei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent marţi, la Balş pentru a verifica stadiul lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti.