Ministrul Culturii, despre Muzeul Comunismului: „Aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook”

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu a comentat inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a înființa un Muzeu al Comunismului, spunând că "de multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi".

05 apr. 2015, 19:24
Ministrul Culturii, despre Muzeul Comunismului: „Aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook”

Klaus Iohannis a declarat în repetate rânduri, după preluarea mandatului la Cotroceni, că este nevoie de un muzeu al Comunismului.

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a comentat inițiativa președintelui Klaus Iohannis.

„Sunt mai multe idei în acest sens. Este Memorialul Sighet, care nu știu cât de bine a fost pus în valoare. Noi vorbim despre un muzeu al Comunismului, cum se trăia în comunism… Sigur că e important să cultivăm memoria a ce s-a întâmplat. Eu nu știu câți români au vizitat filiala de pe Jean Louis Calderon a Memorialului Sighet… De multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi„, a declarat ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, potrivit digi24.ro.

„Sunt mai multe idei, sunt inițiative și în Parlament. Nu știu care e cea mai bună variantă. Au fost discuții legate de unde să îl facem”, a spus ministrul Culturii, precizând că în 25 de ani a apărut un singur muzeu nou în București.

Klaus Iohannis declara, în decembrie, că „viitorul democratic la naţiunii române depinde de modul în care ne raportăm la trecut, de aceea avem nevoie mereu de a ne amint”.

„Avem nevoie de un Muzeu mare al comunismului. Voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu”, spunea Iohannis.