Ministrul Culturii: Guvernul va aloca bani Timişoarei pentru proiectele Capitală Culturală 2021

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a declarat vineri în judeţul Timiş că Guvernul va aloca în acest an o sumă "suficient de mare" pentru toate proiectele cuprinse în "Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021".

10 mai 2019, 17:28
Ministrul Culturii: Guvernul va aloca bani Timişoarei pentru proiectele Capitală Culturală 2021

„Pentru CCE avem o ordonanţă de urgenţă la care lucrăm, este posibil ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să o introducem. Nu ne-am pripit, am lucrat astfel încât să fie funcţională, iar Guvernul României va aloca o sumă suficient de mare pentru proiectele care se vor desfăşura în acest an în Timişoara”, a afirmat Daniel Breaz.

Ministrul Culturii a mai precizat că guvernul va aloca bani şi pentru realizarea Muzeului Revoluţiei Române la Timişoara, în fosta clădire a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, proiect care este în faza de studiu de fezabilitate, la guvern.

„Am aprobat o hotărâre de guvern prin care la Timişoara se va înfiinţa Muzeul Revoluţiei Române. Este vorba despre clădirea fostei garnizoane, care a trecut de la MApN la Ministerul Culturii. Vom aloca fonduri pentru a începe lucrările cât mai repede, pentru că la 30 de ani de la Revoluţie, Timişoara şi România merită să aibă un astfel de muzeu”, a subliniat Daniel Breaz.

Ministrul a menţionat că încă nu se ştie suma care va fi alocată. „Suntem la faza de studiu de fezabilitate, pentru că ordonanţa de urgenţă a apărut abia în această săptămână, dar vor fi alocaţi bani suficienţi, cât va fi necesar pentru finalizarea cât mai rapidă”, a adăugat Daniel Breaz.