Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mesaj emoţionant cu prilejul Zilei Tratatului de la Trianon: „Sărbătoarea de astăzi este doar pentru români și istoria noastră și deloc împotriva cuiva”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis că ziua Tratatului de la Trianon reprezintă o pagină a istoriei României care nu trebuie uitată, un răspuns pentru vocea românilor din Transilvania şi Banat, aflaţi la Alba Iulia, în decembrie 1918.

04 iun. 2023, 13:34
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mesaj emoţionant cu prilejul Zilei Tratatului de la Trianon: „Sărbătoarea de astăzi este doar pentru români și istoria noastră și deloc împotriva cuiva”

Lucian Romaşcanu a ţinut să sublinieze faptul că această sărbătoare este „pentru români şi deloc împotriva cuiva„. Ministrul Culturii aduce mulţumiri PSD-ului şi lui Titus Corlăţean cărora le datorăm legea 256 din 2020 prin care a fost consfinţită Ziua Tratatului de la Trianon.

#Trianon1920

Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României, ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obținut recunoașterea internațională a granițelor pentru care au luptat cu eroism in Marele Război.

România Mare a strâns, pentru prima dată, marea majoritate a românilor între granițele aceluiași stat, iar un cuvânt de recunoștință trebuie rostit și pentru Emmanuel de Martonne, geograful francez care a ajutat la trasarea noilor frontiere în conformitate cu realitatea etnică.

Îl felicit pe colegul și prietenul meu, senatorul Titus Corlățean pentru efortul său, împreună cu parlamentarii Partidul Social Democrat, de a avea astăzi Ziua Tratatului de la Trianon consfințită prin legea 256 din 2020.

Este important de spus că sărbătoarea de astăzi este doar pentru români și istoria noastră și deloc împotriva cuiva. Este încă un prilej binecuvântat de a ne ura La Mulți Ani, România!„, a scris ministrul Culturii pe Facebook.