Ministrul Daniel Barbu a depus plângere împotriva celor care i-au vandalizat maşina

Ministrul Culturii şi Cultelor, Daniel Barbu, a depus la poliţie o plângere împotriva celor care i-au lovit maşina pentru recuperarea prejudiciului, informează România TV.

18 oct. 2013, 13:58
Ministrul Daniel Barbu a depus plângere împotriva celor care i-au vandalizat maşina

Daniel Barbu a depus plângerea în numele ministerului, care se va constitui parte civilă împotriva agresorilor în vederea acoperirii daunelor, deoarece maşina este proprietatea Ministerului Culturii.

Totodată, a fost înregistrată şi o plângere pentru distrugere făcută de către şoferul lui Barbu, cel care este responsabil pentru starea maşinii ministerului.

Nouă persoane au fost identificate în urma incidentului de joi seară, din Centrul Istoric, în care opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană au spart luneta maşinii ministrului Daniel Barbu, două dintre acestea au fost audiate, iar celelalte şapte vor fi citate să dea declaraţii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat vineri, pentru Mediafax, că bărbatul care a spart luneta maşinii în care se afla ministrul Culturii şi o altă persoană au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie încă de joi seară, aceştia fiind găsiţi de poliţişti în zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, joi seară a fost audiat şi şoferul ministrului Culturii.

Alte şapte persoane care ar fi participat la agresiune urmează să fie citate şi audiate de poliţişti. Totodată, în cursul zilei de vineri urmează să fie audiaţi aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seară, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, care au intrat în local şi nu l-au lăsat ulterior să plece, spărgându-i luneta maşinii.