Ministrul de Externe al Ucrainei, mesaj la Bucureşti: „Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a avut un mesaj live la Forumul de Securitate de la Bucureşti, care are loc la Palatul Parlamentului.

07 iul. 2022, 11:40
Ministrul de Externe al Ucrainei, mesaj la Bucureşti: „Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa”

Oficialul ucrainean Dmitro Kuleba a afirmat că nu trebuie să ne înşelăm faţă de intenţiile reale ale Rusiei. Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa şi că facem faţă unei provocări fără precedent când un membru permanent al Consiliului pentru Securitate al NATO a lansat o agresiune asupra unui alt stat.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba a declarat în cadrul mesajului că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei este un ”fenomen care vine ca o provocare asupra securităţii internaţionale”.

”Trebuie să dăm dovadă de rezilienţă şi putere, în comun, pentru a ne asigura că schimbările care intervin ne vor duce către mai bine, nu către mai rău. Ceea ce este clar că acestea vor fi consecinţe de lungă durată pentru întreaga regiune şi pentru întreaga lume. Facem faţă unei provocări fără precedent când un membru permanent al Consiliului pentru Securitate al NATO a lansat o agresiune asupra unui alt stat”, a spus Kuleba.

Lovitură grea pentru Zelenski. Rusia anunță că a distrus două sisteme de rachete sofisticate primite din SUA

El a menţionat că războiul acesta este unul ”fără precedent în acest secol, şi nu trebuie să ne înşelăm faţă de intenţiile reale ale Rusiei”.  ”Putin este gata să redeseneze graniţele, să dstrugă Europa”, a afirmat Kuleba.  Ministrul de externe ucrainean a mai arătat că ”Rusia era considerată o forţă progresivă, competitivă pe arena mondială, dar a apelat la forţă pentru a distruge stabilitatea celorlalte naţiuni”.

EXCLUSIV – Bălăceanu Stolnici, despre războiul din Ucraina: Se putea rezolva prin negocieri, dar Putin vrea să construiască imaginea de mare imperator, ca Petru cel mare, dar a ajuns doar Ivan cel groaznic al secolului XXI
”Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele ruseşti întregii luni şi Uniunii Europene, lipsa de dreptate şi de justiţie şi sărăcia”.

”Este motivat de ură pentru bunăstarea europenilor, scopul lui Putin e de a bate la uşa fiecărei locuinţe europene, prezentând o criză, economică, inflaţie sau orice altă formă de instabilitate”.

”O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate ruşilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei şi că nu are rost să se opună. Ucraina, Republica Moldova, Georgia, şi statele baltice sunt ţintele primare ale Rusiei, însă şi alte naţiuni europene sunt sub atacul rusesc, prin alte mijloace”, a afirmat Kuleba.


loading...