Vicepremierul vietnamez va face o vizită oficială în România, la invitaţia ministrului Lazăr Comănescu

Vicepremierul vietnamez Pham Binh Minh, ministru al Afacerilor Externe, a acceptat invitația de a efectua o vizită oficială la București, invitație adresată de șeful diplomației române, Lazăr Comănescu, cu prilejul unei întâlniri avute marți la Hanoi, informează un comunicat de presă al MAE.

12 iul. 2016, 10:30
Vicepremierul vietnamez va face o vizită oficială în România, la invitaţia ministrului Lazăr Comănescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, face parte din delegația condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș, care efectuează o vizită oficială în Vietnam.

„Convorbirea dintre șefii diplomațiilor română și vietnameză s-a axat pe aspecte de interes comun privind stadiul și perspectivele cooperării tradiționale în plan bi și multilateral, în cadrul organizațiilor internaționale, al dialogului UE-ASEAN, la ASEM și la ONU. Au fost, de asemenea, abordate probleme de actualitate aflate pe agenda internațională și regională”, potrivit MAE.

A fost subliniată „importanța deosebită” a actualei vizite a premierului român pentru revigorarea dialogului la nivel înalt și pentru impulsionarea dezvoltării raporturilor pe multiple planuri dintre România și Vietnam, îndeosebi a celor economice, „conform potențialului de care cele două țări dispun”.