Ministrul de Interne, Carmen Dan, la DNA: „Am fost audiată în calitate de martor” UPDATE

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Carmen Dan a fost audiată în calitate de martor, timp de aproximativ o oră jumătate, în dosarul în care se fac cercetări privind ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale.

20 feb. 2017, 07:48

Ministrul Carmen Dan a fost citat în calitate de martor în dosarul privind ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale. „Am fost audiată în calitate de martor. Am dat toate detaliile acolo„, a declarat ministrul, la ieşirea din sediul DNA, fără a mai face şi alte precizări.

La sosirea la DNA, Carmen Dan nu a vrut să dea informaţii legate de prezenţa sa la sediul Direcţiei Naţionae Anticorupţie. „Vorbim după ce termin discuţiile„, le-a spus Carmen Dan jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a contrasemnat ordonanţa de modificare a Codurilor Penale, alături de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi de minsitrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

În acelaşi dosar, au fost audiaţi în calitate de martori şi Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, şi secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, cel care se ocupă de organizarea şi pregătirea şedinţelor de Guvern.

De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost audiaţi procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, dar şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, tot în calitate de martor.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei „Iniţiativa România”. DNA a precizat că în acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de „modalitatea de adoptare a unor acte normative”.

Procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, declara că în ancheta începută în urma unei plângeri privind OUG 13 nu este vizată oportunitatea adoptării actului normativ, ci sunt verificate aspecte de legalitate şi cele care ţin de încălcare legislaţiei penale privind infracţiuni din competenţa DNA.