Ministrul de Interne, despre abrogarea OUG privind Codurile penale: Orice soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei este benefică

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, în legătură cu o eventuală abrogare a OUG privind Codurile penale, că susţine "orice soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei este benefică". 

04 feb. 2017, 14:47
Ministrul de Interne, despre abrogarea OUG privind Codurile penale: Orice soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei este benefică

„Apreciez ca orice solutie care ar duce la detensionarea situatiei este benefica, a declarat Carmen Dan, la Palatul Parlamentului.

Întrebată de jurnalişti ce a determinat-o să dea aviz pozitiv pe OUG privind justiţia, în şedinţa de Guvern de marţi noapte, Carmen Dan a răspuns: „Va rog sa parcurgeti OUG si o sa vedeti ca in cuprinsul OUG sunt prevederi in competenta exclusiva de reglementare a Inspectoratului General al Politiei Romane, care privesc alcoolemia”.

Aceasta a mai precizat că Ministerul de Interne a luat toate măsurile pentru a preveni actele de violenţă în timpul protestelor, aşa cum s-a întâmplat miercuri seară.

„Obiectivul ministerului (MAI – n.r.) este sa ne luam toate solutiile pentru a nu ajunge in situatia in care sa avem violente in strada. Incercam sa protejam cetatenii, motiv pentru care am trimis mai multe recomandari pe toate canalele de comunicare ale ministerului, inclusiv prin Jandarmerie, Politie si celelalte arme, si rugam cetatenii sa aprecieze si sa fie atenti la aceste semnale”, a spus Carmen Dan.

Despre un eventual miting organizat de PSD, Carmen Dan a declarat că social-democrații se vor strânge într-o ședință de analiză și vor lua „cea mai bună decizie”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, că va propune o soluţie de detensionare a situaţiei din cauză că simte că ”membrii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu”, fiind posibilă chiar şi abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, cu condiţia ca soluţia să fie acceptată şi de către premierul Grindeanu.