Ministrul de Interne din timpul lui Ceauşescu face declaraţii cutremurătoare la 25 de ani de la Revoluţie

La 83 de ani, Tudor Postelnicu, fostul ministru de Interne de la sfârşitul anilor '80, îşi duce traiul în Bucureşti. Retras şi bolnav, fostul personaj din structurile regimului lui Nicoale Ceauşescu a oferit un scurt interviu jurnaliştilor.

18 dec. 2014, 13:33
Ministrul de Interne din timpul lui Ceauşescu face declaraţii cutremurătoare la 25 de ani de la Revoluţie

Pe 17 decembrie 1989, la ora 17:00, preocupat de evenimentele de la Timisoara, acolo unde oamenii au iesit in strada, in ceea ce avea sa fie scanteia Revolutiei, Nicolae Ceausescu a convocat, la Comitetul Central, o sedinta de urgenta a Comitetului Politic Executiv. In cadrul sedintei, dictatorul i-a acuzat violent pe Iulian Vlad (seful Securitatii), Vasile Milea (ministrul Apararii) si Tudor Postelnicu (ministrul Internelor). Conform martorilor, cei trei au fost trasi la raspundere si amenintati cu plutonul de executie pentru ca nu au deschis focul la Timisoara, in data de 16 decembrie, atunci cand, in orasul de pe malul Begai, mai multi protestatari s-au impotrivit evacuarii pastorului reformat Laszlo Tokes.

Tudor Postelnicu isi duce traiul intr-un apartament din Capitala, departe de viata publica, langa sotia lui, cea care il ingrijeste de ani buni, potrivit cancan.ro. Intrebat de sanatate, de felul in care isi petrece timpul, fostul membru al Comitetului Central al PCR a raspuns printre ezitari. „Ma mai uit prin ziar, dar vad ca si ziarele le ametesc de nu intelegi mai nimic. Nu am mai iesit de mult timp din casa. Acum un an am fost internat la Otopeni, apoi la Municipal. Nici nu prea vorbesc la telefon„.